Szabad Nemzet Egyesület a Civilvárosról


“A koncepciót érezhetõen alárendelték Józsefváros szabadságharcának, melynek célja, hogy a kerület levethesse a „nyóckeres” rabruhát. A Szabad Nemzet Egyesület kerületi bejegyzésû, lokálpatrióta szervezetként ezt szükségesnek tartja. Az aktuális hajléktalanügyi rendszavazás és a jelenlegi civil koncepció szervesen illeszkedni látszik egymáshoz.

A köztisztaság- és rendvédelem kiemelt szerephez jutott. A közterületi veszélyzónák helyett közösségi terek lehetnek, ezeket újra birtokba vehetik a lakosok, új lendületet kaphat az öntudatos polgárok szervezõkedve. Mindenkinek „tetszeni” fog, ha a városrész nem csak közigazgatási egység, hanem szerethetõ otthon is lesz.

Társadalmi célú hirdetésünk  és nyilatkozatunk a józsefvárosi újságban

A kerületeiket képviselõ önkormányzat eredményesebben és költséghatékonyabban tudja folytatni ezt a szabadságharcot a civilekkel együttmûködve. Él egy elõítélet az emberek tudatában arról, hogy az egész civilszféra egy feneketlen pénznyelõ, s a jó kapcsolatokkal rendelkezõ, ügyeskedõ pályázatírók terepe.

A jelenlegi koncepcióban az anyagi forrásokat a helyi civilek új ernyõszervezete osztja el, elsõsorban eszközök formájában. A teljes döntéshozatalban különbözõ szinteken, minden érintett részt vehet, ezért az önkéntes feladatokat ellátó csoportoknak, személyeknek nem éri meg ügyeskedni, mert a „fekete bárányok” könnyen kiközösíthetõk. Józsefváros megtisztulhat.

Elszaszer T. Csörsz ügyvezető elnök

Sajtómegjelenés: Józsefváros – az önkormányzat ingyenes lapja

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük