A helyi ügyekről helyben döntsenek

Újbuda polgármestere egy helyi közvélemény-kutatásra hivatkozva döntött úgy, hogy megváltoztatja korábbi állásfoglalását és nem támogatja azt intézkedést, hogy a Zöld Pardon helyére Ereklyés Országzászló kerüljön.

Hegyvidék önkormányzata Turulszobrot állított a második világháború áldozatainak emlékére, amit az egykori Fővárosi Közgyűlés hat esztendőn keresztül igyekezett lebontatni.

Az alkotásra az engedélyt most az V. kerületi jegyző adta ki, de időközben a jogszabályi környezet is megváltozott, ugyanis a kerületek maguk dönthetnek arról, hogy milyen emlékműveket állítanak fel közterületeken. Józsefvárosban helyi népszavazás lesz a fedél nélküliekkel kapcsolatban, melynek többek között az is a tétje, hogy ne a kerületi lakosokra terhelődjön az egész ország hajléktalanellátása.

A Szabad Nemzet összbudapesti szervezetként és úgy is, mint józsefvárosi székhelyű egyesület, részt vesz a kampányban. Társadalmi szervezetünk támogatja azt, hogy a helyi ügyekről helyben, kerületi szinten döntsenek a lakosság bevonásával.

Elszaszer Tibor Csörsz

Szabad Nemzet Egyesület

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük