Igen a Zöld Pardonra, igen az Ereklyés Országzászlóra

A Szabad Nemzet jellegzetesen budapesti, nemzeti ügyek iránt nyitott közösségként kétszeresen üdvözli a Fővárosi Önkormányzat által kiadott közleményt, amely szerint annak vezetése nem támogatja a Zöld Pardon bezárását. A Főváros által jegyzett kiadvány szerint a valódi, közismert országzászló egyébként is a belvárosi Szabadság téren állt.

Egyrészről a főváros új nemzedékeinek szükségük van olyan közösségi terekre, ahol elérthető belépőárak mellett, kulturáltan kikapcsolódhatnak, társasági életet élhetnek. A Zöld Pardon által használt közterület erre lehetőséget biztosít, a szórakozóhely több mint tíz esztendeje találkozási pont, a városkép megszokott része és a régió országaiban is egyre elismertebb. Ugyanakkor egyetértünk Újbuda polgármesterével abban, hogy a szórakozóhelyek üzemeltetőinek be kell tartaniuk a mindenkori előírásokat, tekintettel kell lenniük a zajszintre, a közrendre és a köztisztaságra.

A Szabad Nemzet másrészről bizakodik abban, hogy a fővárosi közlemény egyúttal utalás arra, hogy a Szabadság teret rövidesen eredeti állapotba állítják vissza Ereklyés Országzászlóval, a Budapest megszállásának mementót állító szovjet emlékmű nélkül. „Budapest egy szabad nemzet fővárosa!” – ahol a szabadság- és nemzettudat nem kizárja, hanem kiegészíti egymást.

Elszaszer T. Csörsz, elnök
Harkai Miklós Emil, alelnök

Szabad Nemzet Egyesület – Közösség Lakóhelyeinkért

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük