Szemétszedő kommandó csapott le Budapesten

Az Egyesület csak az eseménnyel egy időben válik jogerősen is bejegyezett társadalmi szervezetté, ennek ellenére a Szabad Nemzet társadalmi felelősségvállalásért felelős munkacsoportja a „Sosem vagy egyedül!” (SOVE), már most önálló és sikeres gerillaakciót hajtott végre. A résztvevő fiatalok a “bioflashmob” jelzővel illették a jó hangulatban zajló villámszemétszedést. Elszaszer T. Csörsz a szervezet elnöke elmondta: kellemes meglepetésként érte, hogy a találkozási ponton annál is többen jelentek meg, mint amire aznap reggel számított.

A hulladékgyűjtő csapatok egymással versenyezve rövidebb idő alatt ellátták feladatukat, mint amennyit a SOVE szervezői kijelöltek az akcióra. Másfélóra alatt csaknem 8 000 liter hulladéktól szabadították meg a kijelölt célterületet, többek között rézbéltől megszabadított kábeleket, műanyag flakonokat, számlacsekkeket és a Jehova tanúi által elhagyott propagandaanyagokat gyömöszöltek műanyagzsákokba. Megmutatták, hogy a cselekvéshez egyetlen dolog szükségeltetik: az elszántság.

Tették ezt azért is, mert 2011 az önkéntesség és egy Szabad Nemzet születésének esztendeje. A résztvevők ezúton is szeretnének köszönetet mondani Jancsik István eseményszervezőnknek, aki ötletgazdája és szponzora volt a rendezvénynek, illetve gratulálnak Szebenyi Péternek, aki a legtöbb szemetet gyűjtötte, méghozzá szelektíven.

Sajtómegjelenés:

barikad.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük