A budapesti Szabad Nemzet fényképes évértékelője

A Szabad Nemzet Egyesület – Közösség Lakóhelyeinkért 2011. június 22-én lett jogerősen bejegyzett társadalmi szervezet, ezért bétaverziós működését ebben az évben fejezhette be. Az Egyesület az elkövetkezendőkben a teljes átálláson fog dolgozni, hogy 2012-ben startra kész legyen az új, nemzeti lokálpatrióta mozgalom, amely átlépi Budapest határait- a cikkben fényképes beszámolót tartunk az elmúlt egy esztendőről.

Az Egyesület 2011-ben esztendőben számos nyílt és zártkörű rendezvényt bonyolított le, melyek során több kerület eltérő pártállású önkormányzati képviselőivel elemezte a budapesti közügyeket, ezeket a problémákat eljutatta fiatal közösségekhez és befogadta az ő véleményüket is.

civilek

Civilek Éjszakája: barátkozik a Szabad Nemzet Egyesület

A Szabad Nemzet Egyesület a józsefvárosi helyi népszavazáson intenzív kampányt folytatatott, melynek keretei között kifejtette rend- és közösségpárti álláspontját. Több tízezer szórólappal, utcai kitelepülésekkel, plakátokkal vett részt a kampányban, nem csak szakmai alapon, hanem ténylegesen is.

Budapest Fõváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselőtestülete elfogadta azt a javaslatot, melyben melyben ajánlásra került, hogy a Szabad Nemzet Egyesület – Közösség Lakóhelyeinkért is az egyeztetés részese legyen. A lokálpolitikai csoportnak számos nyilatkozata, javaslata van ebben a témában.

Felelősség

Az Egyesület illegális hulladéklerakókon igyekezett rendet tenni, vadplakátoktól szabadított meg kerületrészeket, köztéri emlékművek tisztításában vett részt. Az önkéntesség évének jegyében ezekkel a saját akciókkal bizonyította a társadalmi felelősségvállalás melletti elkötelezettségét.

Szervezkedés

A társadalmi szervezet 2012-ben a lehetőségekhez mérten stabilizálja és továbbfejleszti a meglévő intézményeit, munkacsoportjait újabb szintre emeli. Belekezd egy összbudapesti programalkotásba szakemberek és érdekképviseleti szervezetek bevonásával, ugyanakkor törekszik arra is, hogy kerületek szerinti felelőseket nevezzen ki és jó kapcsolatokban legyen más civil szervezetekkel.

“Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”

A Szabad Nemzet Egyesület – Közösség Lakóhelyeinkért az önkéntességet a továbbiakban is folytatja, mert tisztában van vele, hogy a globális krízis miatt csökken az állam és önkormányzatok költségvetése és szerepe. A társadalmi felelősségvállalás nélkülözhetetlen lesz a közös nehézségek leküzdése során. Egyre nagyobb lesz az értéke a helyi lakosokból álló közösségeknek. Budapest azonban az ország többi részével ellentétben sajnálatos módon nélkülözi ezeket a helyi közösségeket. Az emberek elidegenedtek egymástól, a fővárosi, urbanizált társadalom atomjaira hullott.

A Szabad Nemzet Egyesület megoldásmódja az, hogy a helyi ügyekre, a civil öntudatra alapozva, a lakosság tagjaiból megteremti ezeket a közösségeket. Az Egyesület egyidejűleg létrehozza az összbudapesti összetartást, bekapcsolva azt a nemzeti szolidaritásba. Ez a nemzeti lokálpatriotizmus.

Önként és dalolva

Az Egyesület célja lakosság és a döntéshozatali rendszer közelebb hozatala egymáshoz, a lakosság tájékoztatása, felvilágosítása a helyi közügyekről, a helyi ügyek szakmai szempontú megvitatása, a lakosság eleven közösséggé alakulásának elősegítése. A társadalmi szervezet önként felvállalt feladatkörei közzé tartozik az épített és természetes környezet védelme, a helytörténeti és helyi kulturális örökség kutatása és megismertetése.

Lakossági tájékoztatás egy metrómegállóban

Szívesen tájékoztatjuk az állampolgárokat a helyi ügyekről

Szilárd nézetrendszer
A Szabad Nemzet Egyesület – Közösség Lakóhelyeinkért nézetrendszere a magyar szabadság, az egységes nemzet, a patriotizmus, valamint a törvényes rend értékeinek lokális képviseletén nyugszik.
SZN Press

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük