Mindannyian esztergomiak vagyunk


Egy esztergomi demonstráció folytatásaként a Józsefvárosi Lokálpatrióta Kör (a Szabad Nemzet Egyesület – Közösség Lakóhelyeinkért tagja) egyik képviselője szólalt fel.

Többek között beszélt az esztergomi referendum kapcsán a józsefvárosi népszavazásról, amelyen három, a hajléktalanokat érintő kérdésben nyilváníthattak véleményt a kerületben lakók. A jogosultak csupán egy hatoda jelent meg, de az igenek száma 80% körül mozgott. Kocsis Máté, a fideszes színeket képviselő polgármester azonban kommunikációjában sikeresnek minősítette az elért eredményeket, később pedig a referendum elemeit a szavazás végeredményének megfelelően be is vezették a kerületben.

Elmondta, hogy nagyon érdekesnek találja, hogy Budapesttől északabbra, Esztergomban az érvénytelen népszavazást már sikertelennek könyvelik el. Ő is beszélt a helyi ügyek, a lokális politika elsődlegességéről, mint mondta „ezek a kérdések a szorosabban vett hétköznapjainkat érintik, nagyobb hatással vannak ránk a mindennapokban. Schmitt Pál is fontos, de a helyi ügyek jobban érdeklik az embereket, a városok lakóit”.

Megjegyezte azt is, ha a képviselők nem az emberek érdekében cselekednek, a polgároknak joguk van őket felkeresni, esetlegesen fellépni velük szemben. Kiemelte még, hogy alulról lehet a rendszert is megfogni esetlegesen, ezért a közvéleménynek Esztergomra kellene figyelnie, hiszen itt elindult valami, folytonos az alternatíva-, a megoldáskeresés.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük