Tüntetések helyett tettek

A budapesti Vámház körúton állított Horthy István emléktábláját ismét ismeretlen tettesek öntötték le vörös festékkel. Az utóbbi időben tendenciává vált műemlékek, emléktáblák ilyen módú megrongálása. A Szabad Nemzet Egyesület jelképvédelmi programot indít a Budapesten élők számára.

Az utóbbi időben tendenciává vált műemlékek, emléktáblák ilyen módú megrongálása. A Szabad Nemzet Egyesület jelképvédelmi programot indít a Budapesten élők számára.A Szabad Nemzet Egyesület elítéli az ilyesfajta vandalizmust, amely nem illik bele a mai európai közerkölcsbe. Az Egyesület legutóbb tavaly ősszel tisztította meg ugyanezt az emléktáblát, amelyet most közel két hete rongálták meg, azóta se az önkormányzat, se más civil szervezet nem lépett az tábla megtisztítása érdekében. A Szabad Nemzet Egyesület önkéntesen munkával a hétfői napon a táblát sikeresen megtisztította, így tiltakozva a politikai barbarizmus ellen. Nem régiben Tormay Cécile emléktábláját öntötték le festékkel, amit a VIII. kerületi önkormányzat le is tisztított az vandalizmust követő napokban.

A Szabad Nemzet Egyesület eddigiekben is szorgalmazta, hogy a Fővárosi Közgyűlés képviselői készítsenek elő egy olyan jelképvédelmi koncepciót, mely képes visszatartani az elkövetőket a további értelmetlen pusztítástól. Erre azért is van szükség, mert az elmúlt időszakban különösen megszaporodtak az olyan támadások, melyek összekeverik a politikai megnyilvánulásokat, a vandalizmussal.

Kérünk mindenkit, aki észlel hasonló rongálást az jelezze a info@szabadnemzet.hu email címen, hogy egyesületünk fel tudjon lépni a vandál cselekedetek ellen.

SZNE

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük