Újraindítja Enyinget a Szabad Nemzet


A Szabad Nemzet Egyesület nyilvántartásba vett polgármester-jelöltet állított Enyingen. Szigeti Zoltán tanárember, egészségügyi munkatárs, húsz esztendeje birtokol családi házat Balatonbozsok településrészen, melyhez gyermekkori nyaralásai és rokonsága kötik.

A Szabad Nemzet Egyesület egy 2011-ben létrejött lokálpolitikai mozgalom, melynek célja, hogy a lakosságot és a döntéshozatalt közelebb hozza és a helyi ügyeket helyben képviselje. Hitvallása a globális gondolkodás és a lokális cselekvés. Az Egyesület korábban intenzíven részt vett a józsefvárosi hajléktalanügyi népszavazáson, egy erősen lakosság és rendpárti kampánnyal, majd csoportot alapított Zuglóban is és helyi képviseletet hozott létre több kerületben. Esztergomban a közelmúltban hívott életre egy szervezetet, majd kötött együttműködési megállapodást egy, a városban működő agilis civil közösséggel.

Az Egyesület tehát átlépte Budapest és vonzáskörzetének határát, ugyanakkor a társadalmi szervezet nem törekszik arra, hogy országos mozgalom legyen, csupán a tettre kész közösségeknek igyekszik támaszt és keretet adni.

Enyingen a Szabad Nemzet Egyesület a munkahelyteremtésre, a közlekedésfejlesztésre, a közösségek megerősítésére koncentrál, kiemelten foglalkozva Kabókapuszta, Leshegy, Alsótekeres és Balatonbozsok településrészekkel.

SZNE

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük