Parlamenti küszöb közelében a Szabad Nemzet

Pődör Gyula (független) lett Enying polgármestere, miután négy jelölt közül ő kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson – közölte a Fejér megyei település jegyzője az MTI-vel. Kabókapusztán az eddigi alpolgármester, Méreg János csaknem harmadannyi szavazatot kapott, mint a Szabad Nemzet Egyesület jelöltje.

Szörfi István elmondta: a névjegyzékben szereplő 5770 választópolgárból 1754-en szavaztak, a voksokból 1743 volt érvényes. Pődör Gyula 850, Méreg János László (független) 748, Szigeti Zoltán Gábor (Szabad Nemzet Egyesület) 75 (4,3%), míg Halász Gábor (független) kapta legkevesebb szavazatot. Az eredmény még nem jogerős, kedd 16 óráig lehet fellebbezni. Az időközi voksolást azért írták ki, mert a település korábbi független polgármestere, Pintér György április 5-én elhunyt.

szigeti

A Szabad Nemzet Egyesület tapasztalata, hogy a lakosság szerint, az egyes külső településrészek el vannak hanyagolva. Ezt bizonyítja a tragikusan alacsony alsótekeresi részvételi arány,  illetve az a tény, hogy Kabókapusztán az eddigi alpolgármester, Méreg János csaknem harmadannyi szavazatot kapott, mint a Szabad Nemzet Egyesület jelöltje.

A Szabad Nemzet Egyesület most indult először választáson, de újonc polgármesterjelöltje máris súrolta a parlamenti küszöböt, begyűjtve a bronzérmet. Az Egyesületnek azonban nem célja az Országgyűlésbe jutni, ezzel szemben az önkormányzati rendszerben szeretne megjelenni. A Szabad Nemzet nézete szerint az országos és a helyi politikának ketté kell válnia, hogy a helyi a közösségek, saját erejükre támaszkodva, egymással szövetségre lépve megtudjanak erősödni. Hiteltelen, hogy miközben az önkormányzatoktól százmilliárdokat tervez elvonni a Fidesz-kabinet, aközben ugyanennek a pártnak a támogatásával induló, önmagát függetlenként meghatározó polgármesterjelölt Enying szolgálatára tesz esküt.

Ezzel együtt Szigeti Zoltán a Szabad Nemzet Egyesület polgármesterjelöltje gratulál Pődör Gyulának, Enying új polgármesterének és sikeres munkát kíván neki, a település érdekében.

MTI – SZN Press

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük