Ébred az esztergomi oroszlán

Maratoni sakkozáson van túl Kovács Géza, az Esztergomi Sakk Club elnöke. Harminckét órányi folyamatos játékot fejezett be csütörtök délután négy órakor a Széchenyi téri városháza előtt, az árkádos bejáratnál.  Majd harminc perccel később elkezdődött az EszterGOHM által szervezett demonstráció. A Szabad Nemzet Egyesület, mint meghívott előadó és szervező volt jelen volt testvérszervezetének rendezvényén.

32 óra sakk

Egymást váltó sok-sok amatőr, félprofi, illetve profi ellenféllel tologatták a bábokat. A cél az volt, hogy felhívja az esztergomiak figyelmét a városi sakk club folyamatosan romló anyagi helyzetére, a helyi sportélet jelenlegi nagyon mostoha működési körülményeire.

Természetesen az önkormányzatnak fontos a város valamennyi sportegyesülete, nem csak a rögbiseké. Amíg a képviselő-testület nem tudja megoldani a költségvetésben keletkezett egymilliárd forintos hiányt, anyagilag nem tudunk segíteni, csak erkölcsileg – nyilatkozta a kemma.hu kérdésére Tétényi Éva polgármester. Majd röviddel ezután kiadott egy nyilatkozatot, amelyben biztosította a leendő szponzorokat, hogy a város számára fontos az NBII-es bajnokságban induló Esztergomi Sakk Klub.

Szemben a Városházával

A sakkozás után csütörtökön délután egy nagyobb csata részese is volt Kovács Géza. A helyi EsztergOHM csoport oszlopos tagjaként vett részt a független közösség és újság szervezte Széchenyi téri demonstráción. “Ébredj Esztergomi Oroszlán!” – jelszóval az volt a követelés, hogy a jelenlegi képviselő-testület a város érdekében mondjon le. A megmozdulás afrikai hőségben indult, majd rövid zápor áztatta a résztvevőket. A mikrofonhoz lépők olykor markáns szavakkal biztatták nagyobb összefogásra az esztergomiakat.

Steindl Balázs (Fidesz) frakcióvezető kérdésünkre elmondta, sem a maratoni sakkozásról, sem a demonstrációról nem kíván nyilatkozni. A főtéri események újabb helyszíne a városháza nagyterme volt, ide hívott egybe képviselő-testületi ülést a polgármester. A tervezett első napirendi pont az esztergomi rendőrkapitányság elmúlt évi ténykedéséről szóló beszámoló volt.

kemma.hu nyomán

SZN PRESS

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük