Közadakozásból újítjuk meg az esztergomi Országzászlót

Az EsztergOHM független, civil közösség a Szabad Nemzet Egyesület testvérszervezete elhatározta, hogy Magyarország egyik legszebb helyén található 1935-ben felállított Országzászlót eredeti állapotába renoválja. A városi felvilágosító munka mellett a Prímás Szigeten terveket szőnek. Eddig zászlót cseréltek, de július 20-án már az 1948-ban eltüntetett márványtáblát rakják vissza, amelyen a felírat: „Hiszek Magyarország feltámadásában. Ámen.”

Mindenki tudja vagy hallotta Esztergom milyen gazdasági helyzetben van. Itt sokszor nincs közvilágítás, helyi járat, a közlekedés megszűnt vagy éppen gyermekétkeztetésre nem jut elég pénz. Egyre romosabb, lepusztultabb állapotban van Esztergom, miközben az esztergomi civilek mindennapos önvédelmi harcot vívnak.

A Szabad Nemzet Egyesület ars poeticája tartalmazza az épített környezet védelmét, a helytörténeti és helyi kulturális örökség megőrzését. Teszi mindezt azért, mert céljai között szerepel a magyar szabadság és összetartás, az egységes nemzet, a törvényes rend értékeinek lokális képviselete. Különösen fontos, hogy a jelenleg állandósult válságos időszakban az egyre csökkenő állami és önkormányzati források helyett azok alternatívájaként megjelenjen egy civil közösség, amely képes ezekre a feladatokra is időt, energiát és anyagiakat összpontosítani.

Július 20-án, pénteken 17 órától lesz kulturális műsor és ünnepség, de ez még nem a végső állapot. Októberig visszakerül a koronás címer, meg a zászlótartó rúd tetejére a hiányzó kettőskereszt. Emellett több százezer forintos kőműves munka is akad, de az esztergomi civilek, teszik a dolgukat.

Ezeket a munkálatokat minden magyarnak segítenie kell!

Ha méltóképpen helyreállítjuk ezt az országzászlót, az egyben a civilek erődemonstrációja is, hogy képesek az összefogásra, a nemzeti egységre. Ez az összefogás azért is szimbolikus, mert éppen Esztergom az iskolapéldája annak, hogy az országos pártpolitika helyett a lokálpolitika valósítja meg az igazi lakossági érdekképviseletet.

A következő számlaszámon lehet részt venni a közadakozásban:

Bankszámla:

MKB Bank 10495054-49010013

Név:

Bukó László

Közlemény:

Esztergohm

SZN Press

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük