Ígéret szép szó, ideje kinyitni a postának

A képviselő-testület még májusban döntött arról, hogy a Magyar Posta térítésmentesen használhatja a 4-es kirendeltség helyiségeit, mégsem indult újra a szolgáltatás. Ma délután 16:00 órakor helyi lakosok egy csoportja egy villámcsődület (ha úgy tetszik flashmob) akció keretein belül transzparenseket helyezett fel a Budai Nagy Antal utcai, fél éve üresen álló helyiség ablakaira. “Megígérték! Ideje kinyitni! Nekünk kell a posta! Meddig várjunk még?” – áll a legnagyobb plakáton. De, látható volt a Szabad Nemzet Egyesület esztergomi testvérszervezetének az EszterGOHM-nak is a molinója, ami azt valószínűsíti, hogy ez egy eszterGOHMos akció volt.

Tavaly decemberben a Szeretgom adott először hírt arról, hogy a Magyar Posta bezárja a forgalmas 4-es kirendeltséget Esztergomban. Azóta folyamatosan téma a város déli végein a postabezárás. A helyiek levelekkel bombázták a posta soproni igazgatóságát, áprilisban már tüntetést is rendeztek, ahol Tétényi Éva polgármester arról tájékoztatta az esztergomiakat, hogy ígéretet kapott arra, hogy a posta felsővezetése újragondolja a postabezárást. Májusra úgy tűnt, hogy a civil megmozdulások sikerrel járnak, és ha először csak napi 1-2 órás nyitva tartással is, de újra megnyithat a kirendeltség. Még májusban döntés született arról, hogy az önkormányzat egy évre térítésmentesen bocsátja a Magyar Posta Zrt. használatára a 36 m2-es helyiséget, se június, se július 1-jén, nem nyitott meg újra a 4-es kirendeltség.

A figyelemfelhívó eseményen nem hangzottak el beszédek, a 20-25 fő felerősítette a plakátokat, majd ellátták kézjegyükkel a támogatói aláírásoknak fenntartott üres posztert, hogy így hívják fel a problémára a figyelmet a tömegközlekedés nélküli városban.

Amennyiben a kirendeltség a közeljövőben nem nyílik meg, a szervezők az elmúlt hónapokban összegyűlt kétezer aláírást elviszik Sopronba, a regionális igazgatóságra, ahol a bezárásról is döntöttek. E mellett ne felejtsük el, hogy 2013-tól jön a postai szolgáltatások liberalizációja. Már most szeretném jelezni, hogy itt egy piaci rés!

Forrás: szeretgom.hu alapján:

SZN Press

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük