Interjú Kovács Gézával, egy esztergomi oroszlánnal

Kovács Géza mára az esztergomi politika megkerülhetetlen közszereplője lett. Az Esztergohm független ellenállási közösség főszervezője, élharcosa a kormánypárti képviselőtestület feloszlatásáért folytat küzdelemnek. Kiáll Tétényi Éva polgármester mellett. Jeleskedik az önkéntes munkában is, kulturális misszió keretében az esztergomi Országzászló felújításába is belevágott csapata. Nagyra becsüli ezeket a jelképeket, fontosnak tartja az esztergomi oroszlán szakralitását is. Kovács ezenfelül az Esztergomi Sakk Klub mindenese is, amely indulási jogot szerzett az NB2-es bajnokságban. Örül, hogy részt vállal  Szabad Nemzet Egyesület esztergomi csoportjának kialakításában.kucuzaszlo

Mióta foglalkoztat ennyire az esztergomi közélet és miért?

Mindig is foglalkoztatott, de lépéseimet 2004-ig a párthovatartozás (MIÉP) behatárolta. Tősgyökeres esztergomi vagyok, a Kis-Duna parton nőttem fel, majd 1979-ben költöztünk ki a Schweidel-lakótelepre, ott kaptak szüleim új lakást.

Mit lehet tudni az Esztergohmról? Hogy, jött létre? Hogyan alakult ki a közösség? Hogy álltok jelenleg?

Az EsztergOHM, a városi ellenállás. A hat számot megélt EsztergOHM újság közösségéből nőtt ki a szervezet. Ennek az újságnak voltam a lapfelelőse. Nagyképűség nélkül mondhatom, hogy az ellenállást a Meggyes-birodalommal szemben  nálam hitelesebben senki nem képviselheti, ami az életem nehézségeiből adódik. A helyi kiskirállyal (M.T.), 2004 óta szembenállok. Vállalkozásomat kitiltotta a piacról, azóta is mindent megtesz ellenem.

Hozzáteszem, sokkal többet tudnék Esztergomnak adni, ha nem kellene önvédelemből annyit harcolnom a visszahúzók ellen. Az EsztergOHM újságot terjesztők, írok lettek a szervezet tagjai. Olyan becsületes esztergomi polgárok, akik tenni akarnak, változtatni. A kemény mag tartozik hozzánk, nálunk nem lehet mellé dumálni, itt dolgozni kell. Büszke vagyok harcostársaimra, akik sokszor adnak erőt. Ő nélkülük ez nem működne. Elfogadnak elől, mert tudják, hogy teszem a dolgom. Egyre többen vagyunk, sok a támogatónk, ami elsősorban erkölcsi támogatást jelent. Azt gondolom a politizáló civilek közül Esztergomban, mi vagyunk a legaktívabbak. Jó kapcsolatunk van a Haladó Esztergommal, a Tériekkel és HVIM-el is. Minket nem érdekel, hogy egy civil szervezetben bal vagy jobboldali esztergomi emberek vannak többségben, nálunk ez nem téma, csak a cselekedet számít. Mi, minden jót támogatunk, de ha valaki hülyeséget csinál, vagy megosztót, akkor szólunk!

Az összefogás egyben tartása a legnagyobb probléma, sok semmittevő kiskirály készülődik illetve a helyi Fidesznek is csak a szalámitaktika kedvezne. Ezért majd elsősorban azokat a pártokat, amiket tud mozgatni, biztos vagyok benne, hogy az önállóságra fogja biztatni. Ha megtartjuk az összefogást, történelmi vereséget fog minden körzetben elszenvedni a Meggyes-csapat. Azok a fideszesek, akik a földön járnak, hiszem, hogy az összefogást támogatnák.

Melyek a legnagyobb problémák Esztergomban?

Visszatérve kérdésedre az esztergomiak legnagyobb problémája a helyijárat kérdése. Ezt be kell indítani, visszaállítani! Meggyesék hanyagságának köszönhető a tartozás felhalmozódása, első számú feladat lenne ennek a megoldása. Gyermekosztály kellene a kórházban és el kellene érni, hogy a multicégeknél az esztergomi lakosok előnyt élvezzenek, mikor munkára jelentkeznek. Ma ez nem így van. A várost rendbe kellene hozni, útjainkat, járdáinkat, a turizmust fejleszteni, minderre komoly programunk van. Az Esztergomi Oroszlánokkal jobban kellene kufárkodnunk! Rossz szó ez, de meggyőződésem, hogy jó propagandával, annyi embert hozhat ide, amennyit a Bazilika. A turizmusunkat is hozzá nem értő megélhetésiek felügyelték, ezért nincsenek eredmények. A sportéletünket is lezüllesztették, nem jó most esztergominak lenni.

Kovács Géza támogatói körében és a budapesti Szabad Nemzet Egyesület delegációja

Mi a legnagyobb gond az esztergomi képviselőtestülettel?

A képviselőtestületben 10 egyéni képviselő van, ezek Meggyes Tamás emberei illetve maga Meggyes. Ők nem az esztergomiak érdekeit képviselik. Egyáltalán nem foglalkoznak körzetükkel, a város érdekei ellen cselekszenek folyamatosan.

Csak a teljes összefogás, amelyben ott lehet az öt párt és öt független jelölt, csak egy közös lista nyerhet Esztergomban. Ekkor lesz esélye és csapata Tétényi Évának.

Mi, ezért mindent megteszünk! Nem beszélek mellé, igen a 7-es körzetben indulni fogok és nyerni is egyéniben. Én ezért mindent megteszek. A sok betartás ellenére tudom, hogy a körzetem több mint 50%-a velem van. Nekem nem kell tiszteletdíj! Azért akarok ott lenni, hogy segítsem szüleimet, lakótársaimat, barátaimat. Bármilyen probléma lenne nálunk a lakótelepen, elérhető lennék azonnal. Aki ismer, tudja, hogy ezekre a problémákra megoldást is találunk!

Mit lehet tudni az esztergomi oroszlánról és ez miért fontos?

Az esztergomi oroszlán az egész származáselméletünket döntően befolyásolja, talán ezért titkolják létét. A legnagyobb bizonyíték arra, hogy nem északi, halszagú nép a magyar. Badiny Ferencet és Péli Zoltán Gábort minél többen kell, hogy olvassák. Ezért mindent megteszünk. Az esztergomi oroszlánok sorsa nem csak az esztergomiak életét segítheti, hanem az egész országot. Ha a helyén van az Oroszlán, vigyázzuk, óvjuk, Ő is védelmezni fog minket! Gazdaságilag mindenképpen.

Mi a helyzet Esztergomi Sakk Klubbal?

A sakk a szívügyem, mindent megtettem érte, ehhez aztán tényleg értek. Elsősorban szervezni, összefogni tudom, de azért jó NB II-es szinten elsakkozom. Meggyesék 2007-2010 között miattam elsorvasztották a sakkot. Ez volt a büntetésem, de ezzel nem engem büntettek, hanem Esztergomot és a sakkozókat. Nekem csak a szívügyemet ölték meg.

kucumatt

Kovács Géza mattot adna Meggyes Tamásnak

Azt gondoltam jön az új városvezetés, majd eljön a mi időnk! Hát nem… Azt kell mondanom, erkölcsi támogatáson kívül, semmit nem kaptam. Levonom a tanulságokat, teszem a dolgom tovább, de megjegyzem azokat, akik betartottak. Van egypár ember, aki anyagilag próbál sarokba szorítani.

Az EszterGOHM testvérszervezete, a Szabad Nemzet Egyesület szerint “mindannyian esztergomiak” vagyunk. Esztergom olyan a lokálpatrióták számára, mint Párizs a 1848-as forradalmárok számára. Mit gondolsz erről?

Nagyon örülök, hogy a Szabad Nemzet esztergomi csoportjának kialakításában tevékenyen részt vehetek. A Szabad Nemzet helyi tagsága is összefogáspárti. Ismerve az országos vezetést, tudom, hogy velük aztán lehet dolgozni. Mert akarnak és tudnak! Ha, Esztergomban győzünk, akkor az országban is! Egyetértek, ezért dolgozunk együtt…

SZN Press 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük