Józsefvárosban akciózott a Szabad Nemzet

A közterületek rendjének témakörében különösen a II. János Pál pápa tér, a Blaha Lujza tér és a Teleki tér környékén lakók panaszkodtak amiatt, hogy a hajléktalanok a szükségük végzését is beleértve életvitelszerűen használhatják a köztereket.

Felháborítónak találták, hogy az Alkotmánybíróság döntése kivette a helyi önkormányzat kezéből ezen áldatlan állapot megszüntetésének lehetőségét. A Szabad Nemzet Egyesület megjelent képviselője feltette a kérdést: Milyen eszközei maradtak az önkormányzatnak arra, hogy az alkotmánybírósági döntés ellenére megvédje a kerület közterületeinek rendjét, illetve azokat a hajléktalanokat is, akik télvíz idején képtelenek magukról gondoskodni. Kocsis Máté polgármester válaszában emlékeztetett arra, hogy társadalmi szempontból kedvezőtlen időpontban, épp a tél beállta előtt született meg az alkotmánybírósági döntés.

szne1

Ennek ellenére azt tiszteletben kell tartani, de reméli, hogy az országgyűlés tavaszi időszakára már elkészül egy új törvényjavaslat, amely megfelel az alkotmánybírósági elvárásnak is, ugyanakkor megadja a települési önkormányzatoknak azt a lehetőséget, hogy a közösségellenes magatartást, illetve az ilyen tevékenységeket szankcionálni lehessen.

Bővebben…

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük