Mi Vagyunk A Város

“Mi Vagyunk A Város” – ez a címe a Szabad Nemzet Egyesület új közösségi oldalának, amit a társadalmi szervezet egyelőre nem hirdetett meg külön.  Az Egyesület szerint ez nem csak egy egy újabb kommunikációs felület a Facebookon. A Mi Vagyunk A Város egy jelmondat, egy pártfüggetlen kezdeményezés, egy kerekasztal, egy budapesti fórum, nagyvárosunk polgárainak, lokálpatrióta lakószövetsége, ugyanakkor egy program is. Budapest programja.

“Ha, budapesti vagy, ha érdekelnek a közügyek vagy zavarnak a nagyváros nehézségei, mint például a közösségi közlekedés, a parkolás, az éjszakai élet vagy a hajléktalankérdés, akkor köztünk a helyed, csatlakozz: lájkkal, megosztással vagy cselekvéssel!” – írta a Nagyváros.hu-nak címzett rövid levelében az Egyesület. A közösség ügyvezető tagja Elszaszer T. Csörsz megkeresésünkre hozzátette, hogy szerinte mi magunk vagyunk a város, nem elég a városvezetéstől elvárni, hogy cselekedjenk, nekünk magunknak is hozzá kell tenni valamit Budapesthez. A Mi Vagyunk A Város Facebook-plakátjaiból nagyjából sejteni lehet a közösség nézeteit.

szne1

A Szabad Nemzet Egyesület önkéntesei éppen a VIII. kerületi Közmeghallgatáson képviselik nézeteiket egy AB-határozat ellen, ami megfosztotta a kerületet a hajléktalanokkal kapcsolatos rendvédelmi szabályaitól.

takaritas

A Szabad Nemzet Egyesület önkéntese társadalmi munkában – társaival együtt – éppen egy illegális hulladéklerakó felszámolásában segédkezik.

horthy

A Szabad Nemzet Egyesület önkéntese éppen a vörös festékkel leöntött, megrongált Horthy István emléktáblát tisztítja meg a Fővám téren.

 

nagyváros.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük