Nektek rög – nekünk a hazánk

A Szabad Nemzet Egyesület elsősorban budapesti közügyekre szakosodott, ugyanakkor – értékrendje alapján – olykor országos témakörökben is kifejti nézeteit, különösen, ha az érinti a főváros lakosait. A diákmegmozdulásokat kezdetben szimpátiával figyelte, azokat a polgári öntudat megnyilvánulásának tartotta. A megegyezések után azonban a tiltakozássorozat értelmét, társadalmi támogatását vesztette, öncélúvá vált és egyre nyíltabban anarchista színezetet öltött.

A Hallgatói Hálózat a korábbi spontán hídlezárásai, be nem jelentett vonulásai után újra akcióba lépett és a diákokat erősen megosztó óramegzavarásokba, egyetemfoglalásokba kezdett. A Haha saját maga által felvállalt jelmondata az volt, hogy „Égjen a város, azaz Budapest!”

A Szabad Nemzet Egyesület ezt egy ízléstelen felhívásnak tartotta, ezért a helyszínen is elmondta, hogy nem ért egyet a diákmegmozdulások módszereivel és céljaival sem. Az akcióra a média is kíváncsi volt.

elszaszer

A társadalmi szervezet szerint nincs röghöz kötés, hiszen aki nem kéri a közösség segítségét vagy visszafizeti azt – törlesztve az ingyen diploma árát -, az szabadon szerencsét próbálhat idegen földön is. Ha viszont valaki kéri a közösség segítségét, akkor vele szemben a közösségnek jogosan vannak elvárásai, valamit valamiért.

Az Egyesület úgy véli, hogy hazánk jövőjének záloga a dolgozó ifjúság, ezért az országnak a továbbiakban illene a munkavállaló és vállalkozó fiatalok nehézségeire koncentrálnia.

Mi Vagyunk A Város – Mi Vagyunk Az Ország

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük