MSZMP – a múlt nincs lezárva

mszmpTermészetesen az MSZMP egykori székházánál jártunk. Hagytunk egy offline kommentet is: “Ez volt az MSZ(M)P székháza! A múlt nincs lezárva! Mi sem felejtünk! – Nincs bocsánat! – Mi Vagyunk A Város – szabadnemzet.hu“. Az épületet egyébként most teljesen magára hagyták és illegális hajléktalanszállóként működik. Erről bővebben itt olvashat!

Mi egy elveszett generáció tagjai vagyunk. Mi vagyunk azok, akik látták megszakadni a Walt Disney műsorát a közszolgálati televízión, amikor Antall József elhunyt. A kacsamesék azóta sem értek véget. Mi vagyunk azok, akik az iskolában az tanulták, hogy lezártuk a kommunista rezsimet, jön a szabadság, az európai jövő és a jólét. Mi vagyunk azok, akik mire felnőttek, egy olyan országban találták magukat, amit az úgynevezett politikai elit szerint is foglyul ejtettek a pénzügyi körök, az oligarchiák, az IMF, a Világbank.

Mi vagyunk azok, akiknek nap, mint nap szembe kell nézniük a tömeges bűnözéssel, az elképesztő méreteket öltött munkanélküliséggel és a kilátástalan otthonteremtési lehetőségekkel. Mi vagyunk azok a fiatalok, akik megtapasztalják, hogy egész Európa a válságát éli és megint a legjobbkor csatlakoztunk valamiféle Unióhoz, hogy részesei legyünk az ezzel járó nehézségeknek. Eközben a posztkommunista politikusok a mai napig a helyükön vannak. Mikor öntudatunkra ébredünk, akkor nacionalizmust, rasszizmust, fasizmust kiabálnak, lehetetlen víziókkal traktálnak minket, az egyoldalú tolerancia és a neoliberális kapitalizmus utópiájával.

mszmp2

Ideje felfedezni az örökségünket, a mi hazánkat és megküzdeni érte. Ez nem azt jelenti, hogy szavazunk egyik vagy másik pártra, hanem azt, hogy fogjunk össze, vonuljunk az utcára és harsogjuk hangosan, hogy mi vagyunk az ország! Védjük meg minden fronton az érdekeinket, foglaljuk el a döntéshozatali pozíciókat, vegyük a kezünkbe saját sorsunk irányítását! Ne bízzunk a politikusokra soha többet semmit! Civil kurázsit, polgári öntudatot, öntudatos nemzedéket!

Szabad Nemzet Egyesület – Mi Vagyunk a Város

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük