Demonstrált az EsztergOHM

A rossz idő ellenére megtartotta az EsztergOHM független közösség és újság a Magvető szobornál a tiltakozó figyelemfelhívó tüntetését.

A szervezet a rendezvény idejéig 1053 aláírást gyűjtött össze az 1948 óta a Baross Gábor úton álló szobor megmaradása érdekében. További aláírásgyűjtő ívek kerültek kiosztásra, így a rendezvényen az aláírások száma tovább gyarapodott.

Kovács Géza beszédében elmondta, továbbra is fenntartja a véleményét, hogy kultúrbugris az, aki szolgalelkűen Kossuth szoborért vagy körforgalomért odadobná az esztergomivá vált szobrot. A városházi képviselők többségében még az a lokálpatrióta szemlélet sincs meg, mint a kormánypárti dombóváriakban. Arról is szó esett, hogy 1999-2010 között miközben műemlékvédelemre folytak a milliók, érdekes módon a Magvető szoborra egy fillér sem jutott, most meg az állapotáért aggódnak azok, akik nem kezelték és óvták megfelelő módon értékeinket. Olyan történelmi összefüggéseket hozott fel Kovács bizonyítékként, ami a jelenlévőket meggyőzte arról, hogy a szobornak maradnia kell!

Az EsztergOHM további tiltakozó akciók megszervezését helyezte kilátásba, amivel tartoznak az utókor nevében, mert, ha nincs Bády István és az 1948-as esztergomi független szabad akarat, nagy valószínűséggel már a szobor sem létezne.

EsztergOHM
Független közösség és újság

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük