Safarov-ügy: az Országos Örmény Önkormányzat elnöke fogadta a Szabad Nemzet Egyesület szolidaritási nyilatkozatát

ormeny
A Szabad Nemzet Egyesület szolidaritási nyilatkozatot adott ki a magyarországi örmény kisebbség mellett. 

A dokumentumot Elszaszer Tibor Csörsz, a társadalmi szervezet jogi képviselője és Kassab Adonis, önkormányzati képviselő személyesen adta át Serkisian Szevánnak, az Országos Örmény Önkormányzat elnökének.

A társadalmi szervezet tette mindezt abból az alkalomból, hogy közel egy éve adta ki Magyarország kormánya a „baltás gyilkosként” elhíresült Ramil Szafarovot Azerbajdzsánnak, annak ellenére, hogy a köztörvényes bűnözőt hazájában nemzeti hősként ünnepelték.

A nyilatkozat átadása kapcsán hosszas párbeszéd alakult ki Serkisian Szerván, az Országos Örmény Önkormányzat elnöke és a Szabad Nemzet Egyesület küldöttsége között, mely során a beszélgetőpartnerek áttekintették a kiadatást követően kialakult fiaskót, ugyanakkor állást foglaltak a történelmileg kialakult magyar-örmény sorsközösség mellett. A társadalmi szervezet nyilatkozatát az Országos Örmény Önkormányzat elnöke megköszönte és ígéretet tett arra, a nyilatkozat tartalmát, a kisebbségi önkormányzat következő testületi ülésén megismerteti képviselőtársaival is.

A Szabad Nemzet Egyesület úgy látja, hogy az örmény származású magyarok, többek között Kiss Ernő és Lázár Vilmos aradi vértanú, valamint Pongrátz Gergely 56-os szabadságharcos révén nagyban hozzájárultak közös hazánk felemelkedéséhez. A magyar kormány mégis egy negatív hőst, a „baltás gyilkost” és azt fogadó azerbajdzsáni politikumot részesítette előnyben, megsértve örmény honfitársaink önérzetét.

Mellesleg a civil szervezet jelezte, hogy nem ért egyet azzal a szándékkal sem, amely illeszkedve a magyarországi örmények érdekeit semmibe vevő gesztussorozathoz Azeri Parkot létesítene Budapesten.

A Szabad Nemzet Egyesület szerint a „baltás gyilkos” kiadatása nem csak emberileg elfogadhatatlan, hanem a magyar fél részéről a keresztény erkölcs durva felrúgása és a magyar-örmény sorközösség nyílt elárulása volt. A Szabad Nemzet ezt az árulást visszautasítja és elhatárolja magát azoktól a politikai megnyilvánulásoktól, amelyek mindezt előidézték.

A szolidaritási nyilatkozatunk itt tölthető le!

 

szabadnemzet.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük