Helyi népszavazást szeretnénk a Kovácsi lakótelepen és a Kovácsi városrészben


helyinepszavazasA Szabad Nemzet Egyesület a helyi közösségek jogai, a helyi ügyek mellett a legteljesebben elkötelezett társadalmi szervezet, ezért a legteljesebb mértékében támogatjuk a helyi népszavazási kezdeményezéseket. Intermodális csomópont épülne a vasútállomás mellett, amelynek a tervezetét augusztus 29-én a képviselőtestület tagjai egyhangúlag (!) támogatták.

A Kovácsi városrész és a Kovácsi lakótelepen élők életét keserítené meg elsősorban a zsúfoltan lakott városrészre tervezett, elhibázott elképzelés. A Suzukiba tartó 160 busz mellé, nem akarnak a környéken élők még 480 buszt naponta. Így is hatalmas terhelés jut erre a városrészre. A helyi népszavazást szeretnénk elérni, amely 3225 és 2194 választópolgárt érintene. Meggyőződésünk, hogy állampolgári jogunk a két választási körzetet érintő népszavazás elérése, hiszen minket, itt élőket érint ez a monumentális beruházás. A helyi népszavazás az önkormányzás kivételes módja a helyi társadalmak életét alapvetően befolyásoló kérdések esetén. Helyi népszavazást az önkormányzati rendeletben meghatározott számú választópolgár kezdeményezhet, ami nem lehet kevesebb a választópolgárok tíz százalékánál, és nem lehet több a választópolgárok huszonöt százalékánál.

Az EsztergOHM független közösség biztos benne, hogy kérdésünk illetve népszavazási kezdeményezésünk hitelesítése után, az érintettet körzetek lakosságának 20%-a támogatni fogja aláírásgyűjtő ívünket, így elérjük az Esztergomban kötelező mértéket.

Kovács Géza, EsztergOHM ügyvezető

Elszaszer Tibor Csörsz, Szabad Nemzet Egyesület ügyvezető

2013. október 3.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük