Helyi népszavazást szeretnénk a Kovácsi lakótelepen és a Kovácsi városrészben


helyinepszavazasA Szabad Nemzet Egyesület a helyi közösségek jogai, a helyi ügyek mellett a legteljesebben elkötelezett társadalmi szervezet, ezért a legteljesebb mértékében támogatjuk a helyi népszavazási kezdeményezéseket. Intermodális csomópont épülne a vasútállomás mellett, amelynek a tervezetét augusztus 29-én a képviselőtestület tagjai egyhangúlag (!) támogatták.

A Kovácsi városrész és a Kovácsi lakótelepen élők életét keserítené meg elsősorban a zsúfoltan lakott városrészre tervezett, elhibázott elképzelés. A Suzukiba tartó 160 busz mellé, nem akarnak a környéken élők még 480 buszt naponta. Így is hatalmas terhelés jut erre a városrészre. A helyi népszavazást szeretnénk elérni, amely 3225 és 2194 választópolgárt érintene. Meggyőződésünk, hogy állampolgári jogunk a két választási körzetet érintő népszavazás elérése, hiszen minket, itt élőket érint ez a monumentális beruházás. A helyi népszavazás az önkormányzás kivételes módja a helyi társadalmak életét alapvetően befolyásoló kérdések esetén. Helyi népszavazást az önkormányzati rendeletben meghatározott számú választópolgár kezdeményezhet, ami nem lehet kevesebb a választópolgárok tíz százalékánál, és nem lehet több a választópolgárok huszonöt százalékánál.

Az EsztergOHM független közösség biztos benne, hogy kérdésünk illetve népszavazási kezdeményezésünk hitelesítése után, az érintettet körzetek lakosságának 20%-a támogatni fogja aláírásgyűjtő ívünket, így elérjük az Esztergomban kötelező mértéket.

Kovács Géza, EsztergOHM ügyvezető

Elszaszer Tibor Csörsz, Szabad Nemzet Egyesület ügyvezető

2013. október 3.

You may also like...