Emlékezet, emlékeztetés, közbelelépés, toborzás

A Szabad Nemzet Egyesület önkéntesei a magyar forradalom és szabadságharc egyik sasfészkében, Ferencvárosban tisztelegtek a pesti srácok előtt. A Kilián laktanya, Tűzoltó utca, a Berzenczey utcai – Ferenc tér, a Tompa utca – Ráday utca mind egy-egy híres, fegyveres ellenálló csoport hadállása volt 1956-ban. A városrész derekasan kivette a részét a küzdelemben. A kerületi emlékművet szervezetünk nevében megkoszorúzta Kassab Adonis ferencvárosi önkormányzati képviselő, Leskó Emese illetve Elszaszer Tibor Csörsz, az egyesület ügyvezetője.

meg

Közbeléptünk – emlékeztettünk

Nem csak emlékeztünk, hanem emlékeztettünk is. A “maffiabaloldal” közös rendezvényén emlékezettünk arra az ellenzéki szivárványkoalíciót, hogy a színpadra lépőknek van egy közös pontjuk: a vállalhatatlan múltjuk, ami 1956 szellemiségével összeférhetetlen. „Nem felejtünk, nincs bocsánat!” – ezzel az üzenettel azonban nem lettünk szimpatikusak a harcias demokraták között és tettleges erőszakkal válaszoltak verbális hadviselésünkre.

szn

Toborzás

A nap további részében a város több pontján igyekeztünk minél több ünneplővel elfogadtatni ügyünket, miszerint a magyar szabadságért folyó küzdelem, ma is aktuális, hovatovább jelenleg a magyar föld védelme a tét. Elmentünk a Békemenet útvonalára is felvilágosító munkát végezni, mert ott is el kellett mondanunk, hogy: igen a magyar szabadság a mi ügyünk, de a földtörvény nem.

tobor

szabadnemzet.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük