Szabad (Öko)Nemzet Egyesület

A környezetvédelem a mai világban nemhogy fontos, hanem létkérdés. A Szabad Nemzet Egyesület ezért tartja fontosnak civil és politikai vonulatban az un. „zöld” tevékenységet.

A világ minden pontján hangoztatott globális felmelegedés, vízhiány, élelmiszerhiány margóján nem szabad elfeledkeznünk országunk és közvetlen környezetünk lokális problémáiról. Hisz a magunk természeti kincseit megóvva nemzetünk létét, gyermekeink jövőjét tudjuk megalapozni.

A Szabad Nemzet Egyesület az utóbbi évek környezetkárosító politikai és ipari hatásai ellen lép fel. Platformot akar nyitni a civil polgárok és a politikai pártok zöld tevékenysége közt, hogy az minél több emberhez jusson el nagyobb befolyást, nyomást gyakoroljon a politikai pártok környezettudatos képviselőire, hogy igenis tenni kell.

A környezetet ne határolja be azt, hogy politikailag ki a balos és ki a jobbos, mivel egy és azonos országban élünk, egy levegőt szívunk. A jövőnk létkérdését nem az aktuális politikai hovatartozásunk határozza meg.

Ne csak beszéljünk a környezetről, hanem tegyünk is érte.

Szebenyi Péter

a Szabad Nemzet Egyesület ökopolitikai társvezetője

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük