Diktatúra nincs, de igény, az volna rá

Az MSZP-SZDSZ alatt, illetve Gyurcsány-kormány idején a békésen tüntető tömegbe is belelövettek, a rezsim részéről a rendőri túlkapások, a hamis hatósági tanúvallomások, a koncepciós ítéletek mindennaposak voltak. Miközben a baloldal-liberális médiapropaganda szolgai módon kizárólag huligánokról hazudott, a tiltakozó diákokat, a fiatal tüntetőket a kollégiumokból, az egyetemekről rángatták ki, azért mert éltek a gyülekezési jogukkal.

Kussolt akkor az értelmiségi elit, ahol azt tapasztaltam ott a tanári gárda is. Mégsem sejtettem, hogy egyszer majd én is elgondolkodok azon, hogy beállok azok közé, akik nem csak örökösen féltik a demokráciát, de diktatúráról is beszélnek. Mindig is szánalmasnak tartottam ezt a hisztériát egy olyan országban, ahol szabad sajtó, szabad választások vannak. Mindig is azt éreztem, hogy azok az emberek akik elcsépelik a „diktatúra” szó jelentéstartalmát azok aljas módon szembeköpik azokat akik tényleg vérrel és könnyel áztatott diktatúrában élnek Fehéroroszországban, Észak-Koreában vagy Szaúd-Arábiában. Mindig is nagyot röhögtem a Hallgatói Hálózat félidióta önkéntesein, akik behatoltak a kormánypárt székházának udvarára, felmásztak annak erkélyére, az ablaküveget betörték, majd a tétlen rendőrség szeme előtt, fülei hallatára sakál módjára elképesztő orbáni diktatúráról ordítottak.

De, most mikor a Fidesz és a fideszes negyedik hatalmi ág kormánykatonái, hatalom-hű gépírnokai a pedagógus társadalom lejáratásban jeleskednek, azért mert egy szakma kiáll az érdekeiért, akkor azt kell mondanom, hogy megint lopakodik a diktatúra kísértete/kísérlete, megint azt kell kiabálni, hogy ennek megálljt kell parancsolni, „ez Európa!”. Persze mondhatjuk, hogy még mindig él a sajtószabadság, de eközben a közpénzből kormányhű napiszarok épülnek.

oktatas

A jelenlegi rezsim ráadásul aljasabb, mint az előző, mert nem csupán az utcán tenne rendet, hanem ott is ahol az ember mindennapi kenyérkeresése miatt szolgálatot teljesít, a munkahelyeken is, tulajdonképpen egzisztenciális zsarolásba kezdett. Meg kell vallani, hogy gyülekezési jog nélkül meg lehet élni, de páros lábbal való kirúgás után sokkal nehezebben, ezért a fideszes tiltakozás-elhárító módszer hatékonyabb lehet, mint a szocialista. Lázár János nyíltan megmondta tavaly, hogy

„minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát.”

A történelem szerencsés kimenetele miatt örülhetünk, hogy Lázár nem egy XIX. századi angliai gyártulajdonos, aki gumibotokkal törte volna meg a sztrájkot, hanem egy XXI. század magyar államtitkár. Orbán Viktor kormánya azt üzente, hogy aki a Klik alkalmazottja az fogja be a pofáját, örüljön, hogy luk van a seggén, nyelje le az éhbért, menjen be a boltba krétáért és a táblára írja fel: Istennek hála, 2010-ben beköszöntött az emberiség aranykora, köszönjük meg a Fidesznek, hogy nem a kommunizmus Magyarország ura, hanem az ennél is sokkal jobb Nemzeti Együttműködés Rendszere. Majd hiába menekül el a magyar ifjúság kicsengetés után, mert Londonban mosogatva nem lehet megdönteni a budapesti kormányt.

A többség természetesen némán, cinkosan hallgat, örül, tapsol mert a NER körül épül a kerítés, ami tényleg megvéd minket az idegen áradattól, és ez jól is van így. De a NER-tól mi véd meg minket, itt a kerítés mögött?

Forrás: jobbegyenes.blog.hu.

(ETCS)

You may also like...