Természetesen eltakarította a soviniszta mocskot az SZNE

A Szabad Nemzet Egyesület (SZNE) egyik tagja egy magánkiránduláson észlelte, hogy a Gyermekvasút közelében; Hűvösvölgyben ismeretlen tettesek padokat, tájékoztatótáblákat, faoszlopokat rongáltak meg. Az említett terepberendezéseken olyan feliratok jelentek meg melyek különféle csoportok elleni erőszakra bujtogattak felekezeti vagy etnikai alapon. A feliratok hosszú napokig, akár több hétig is közmegbontrákozást okozhattak. Mindez a népszerű kirándulóhelyen ahova rendszerint családok; ifjak és idősek tömegei érkeznek kikapcsolódni teljesen elfogadhatatlan.

Az SZNE tagja minderről – az eset dokumentációval együtt – beszámolt a szervezet honlapján, kiemelve, hogy nem csak az ország szélein, hanem a közbeszédben is határokat kell szabni. Mindez azért is fontos, mert Magyarországon az idegellenesség a Tárki legfrissebb kutatása szerint jelentősen megugrott a tavalyi évben. Az Egyesület ismertette azon álláspontját miszerint

a tarthatatlan közállapotokért nem csak a szélsőségesen menekültellenes, hanem a szándékával ellentétes hatást kiváltó szélsőségesen bevándorláspárti szólamok is felelősek, melyek nem engednek teret a részletgazdagabb, árnyaltabb diskurzusra, csupán kocsmai szintre optimalizált, panelmondatok pufogtatására: a közbeszéd kocsmai szintre süllyedt, mely hosszú távon ezt eredményezi.

A SZNE szerint a menekültkérdésről és a bevándorlásról lehet, mi több kell társadalmi párbeszédet folytatni. Az Egyesület is kifejtette ezzel kapcsolatos nézeteit, évekkel a bevándorlási krízis előtt: a globális szinten a menekülteknek az a legoptimálisabb, ha azon társadalmak által kerülnek befogadásra, melyek nyelvileg és kulturálisan a legfelkészültebbek tömeges integrálásukra. A nem megfelelő integráció olyan civilizációk között teremt konfliktusokat, melyek máskülönben együttműködhetnek egymással.

Ugyanakkor a legfontosabb az, hogy le kell szögezni: emberek megölésére felszólítani felekezeti hovatartozásuk, származásuk miatt az nem keresztényi, nem európai, legfőképpen nem emberséges magatartás, ezekben kérdésekben teljesnek kell lenni az egyetértésnek.

A SZNE újabb egy hét elteltével a helyszínre küldött egy ellenőrző csoportot, amely ismét megtapasztalta a méltatlan állapotokat.

kir1

A csoport tagsága úgy döntött, hogy mellőzni fog mindenféle műhisztit, médiacirkuszt, amivel a bürokratikus magyar hatóságok, illetve a parkfenntartók szűk kapacitását terhelheti és egyszerűen bevállalta azt, hogy önhatalmúlag nekilát a tisztítószerek beszerzésének és a feliratok eltávolításának.

kir2

Az SZNE nem engedett teret az időhúzásnak, hirtelen felindulásból azonnal megkezdte antisoviniszta akcióját. A tavasz beköszöntött, az emberek friss levegőt akarnak szívni, megpihenni a természet lágy ölén, nem a soviniszta mocsokkal szembesülni. Az SZNE jelmondata: közélet, közösség, közbelépés, ennek szellemében az Egyesület továbbra is figyelni fog és tettre kész marad.

kir3

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük