Múltját látja, de új utakra lépett az SZNE

A Szabad Nemzet Egyesület egy társadalmi, önkéntes munkában megszervezett közéleti, értékképviseleti közösség.Az SZNE az eddigiek folyamán leginkább lokális és globális ügyekkel foglalkozott, ennek kapcsán önkormányzati, illetve egy átmeneti időszakban különösen külpolitikai ügyekben nagyon erős üzeneteket fogalmazott meg.

2016-ban az Egyesület megmaradt tagsága nagy többségében egy új, letisztult paradigmaváltás mellett határozott.

Az SZNE ezentúl elsősorban ökológiai, illetve a szociális ügyekre helyezi át a hangsúlyt.

Ezzel együtt az elnökség azt is egyhangúlag elhatározta, hogy a megváltozott nemzetközi légkörben önmérsékletet tart; a külpolitikai munkacsoportját megszünteti. Jelenleg az SZNE külpolitikailag közömbös álláspontra helyezkedett, külpolitikai felelősöket a továbbiakban nem nevez meg, az erre fordított HR-erőforrást felszámolta, külpolitikai ügyekben az SZNE jelenleg nem ad ki nyilatkozatot, nem nyilatkozik, nem alakít ki álláspontot. Az SZNE felismerte a felelősségét abban is, hogy

nem csak az Isten, Haza, Család hármas értékrend, hanem az antisovinizmus irányában is elkötelezett.

Az Egyesület nem feledkezett meg arról sem, hogy nem csak a természetes, hanem az emberek által épített örökség iránt is felelősséggel tartozik, ennek érdekében a lakosság és a döntéshozatal között különféle eszközei által igyekszik kapcsolatot teremteni.

Az Egyesület legfőbb témakörei a 2016-os évtől: a környezetvédelem, a szociális ügyek, a nagyvárosi közösségek és az antisovinizmus.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük