Beszédek helyett tettek – a Szabad Nemzet megvédi Budapest jelképeit

Ismeretlen tettesek az elmúlt napokban újra vörös festékkel öntötték le Horthy István emléktábláját, melyet a budapesti Vámház körúton állított, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság. A Szabad Nemzet Egyesület a mai napon megtisztította ezt az emléktáblát, egyúttal lakossági együttműködésre alapozva, térfigyelő-kamerarendszer kiépítését kezdeményezte. A rendszer első színterén folyamatban van a terv megvalósulása, amely tekintettel van ennek jogi és technikai feltételeire.

A Szabad Nemzet Egyesület eddig is szorgalmazta, hogy a Fővárosi Közgyűlés képviselői készítsenek elő egy olyan jelképvédelmi koncepciót, mely képes visszatartani az elkövetőket a további értelmetlen pusztítástól. Erre azért is van szükség, mert az elmúlt időszakban különösen megszaporodtak az olyan támadások, melyek összekeverik a politikai megnyilvánulásokat, a vandalizmussal.

Fotó: szabadnemzet.hu

A Szabad Nemzet Egyesület elnöksége a helyszínen megtapasztalta, hogy a tisztítási akcióit, a társadalmi szervezet elképzeléseit a környékbeli lakosság is kiemelt szimpátiával fogadja.

Sajtómegjelenés:

Hunhír.hu

HVG.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük